Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Zeebaars & Coquille tartaar

Kennen jullie dat? Je krijgt de familie op bezoek met kerst en weet totaaaaal niet wat je wilt gaan maken? Je wilt toch wel een beetje fancy, maar liever niet te moeilijk waardoor er iets mis kan gaan. Of dat je uren in de keuken staat, ook niet fijn. Nou dit is een makkelijk voorgerecht, echt waar, en je zult er hoge ogen mee gooien! Er komt geen pot of pan aan te pas, ook fijn en veel mensen vinden dit lekker. Let wel op: zwangere vrouwen mogen dit helaas niet eten…..

Bovendien is het geen heel zwaar gerecht waardoor er prima nog wat gangen kunnen volgen.

Voordat je begint zijn er twee dingen die heel handig zijn om in huis te hebben maar geen must: een spuitzak en een rond stekertje waarmee je een mooi rond tartaartje bouwt.

De zeebaars moet in tartaar worden gesneden. Ik doe dit altijd zelf, ik vraag of de visboer de zeebaars schoonmaakt en fileert en dan snij ik zelf de filets van het vel en de zeebaars in kleine “tartaar” stukjes. Als je nu een hele lieve visboer hebt en een beetje stress krijgt van dit verhaal, dan vraag je hem om de zeebaars in tartaar te snijden – van tevoren even bestellen dan.




















Zeebaars & Coquille tartaar Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min

Ingrediënten

  • 4 kleine zeebaarsjes

  • 4 coquilles

  • 3 stengels bosui

  • 11/2 limoen - allereerst de zeste van de limoen afraspen en apart leggen

  • groene asperges ongeveer 20 stuks

  • tuinkers

  • zwarte sesamzaadjes

  • mirin

  • 1 avocado

  • 1 stukje gember 5X5 cm

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

  • 1 komkommer

  • flinke hand koriander

  • olijfolie extra vergine

  • vers gemalen peper

  • vers gemalen himalayazout

 

How to

  1. Maak de avocado saus door de schil van de avocado te halen - doormidden snijden en dan de twee helften in tegengestelde richting draaien - pit verwijderen en de vrucht eruit scheppen. Doe dit in een keukenmachine, samen met de koriander, geraspte gember, yoghurt, olijfolie, sap van de limoen (zeste eerst verwijderen en apart leggen) peper en zout en een theelepel mirin. Zet de keukenmachine aan tot je een mooie gladde massa hebt. Altijd even proeven of er nog wat peper, zout of limoen bij moet.

  2. De zeebaars in tartaar snijden. Dat betekend dat je de filet vanaf het midden (daar zitten nog graten) van het vel afsnijd. Je gaat dan met je mes gekanteld zo schuin mogelijk langs het vel af, zodat je weinig mogelijk afval hebt.

  3. De coquille is gemakkelijker in tartaar te snijden :-))

  4. Doe beiden vissen bij elkaar en voeg nu wat Himalayazout toe. Roer goed door. Vervolgens voeg je een klein scheutje olijfolie toe. Ongeveer een eetlepel. De vis moet niet in de olie drijven. Roer door. Voeg nu de zeste van limoen toe, roer door en snipper de bosui. Voeg dit ook toe en zet even apart in de koelkast.

  5. Was nu de komkommer en maak hier met een kaasmes of dunschiller dunne plakken van.

  6. Maak een marinade van 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel Mirin en de sap van een halve limoen, roer goed door. Maak dunne sliertjes van 6 van de asperges, met een dunschiller en leg deze in de marinade, laat ze daarna even uitlekken in een vergiet. Gooi de marinade niet weg.

  7. Nu pak je het stekertje en je legt hier een sliert komkommer tegen de binnenkant. Nu pak je een eetlepel en doe je een beetje van het avocadomengsel in het stekertje, op het bord. Als je dit hebt gedaan dan mag de tartaar er bovenop.

  8. Leg de hele asperges ook even in de marinade, laat even uitlekken en leg ze bovenop de tartaar. Je kunt nu met de spuitzak voorzichtig wat kleine hoopjes avocadosaus op het bord maken rondom de tartaar, maar dit hoeft niet. Leg vervolgens de sliertjes asperge mooi op het bord en maak het af met wat sesamzaadjes en tuinkers. Eventueel als je dat lekker vindt nog wat extra olijfolie overheen druppelen.


Notes

Als je niet van coquille houdt, dan laat je deze weg.

Ben je een beetje huiverig van rauwe vis, dan kun je de vis "garen" in zuren. Dan doe je door nadat de tartaar gesneden is, er niet alleen de zeste bij van de limoen, maar ook flink wat sap toe te voegen. Als je dit even laat staan, dan gaart de vis. Je zult dan zien dat de vis wat witter wordt en veranderd van structuur, hij wordt dan wat steviger. Let op: nog steeds kunnen zwanger vrouwen dit niet eten!

#kerstvoorgerecht #zeebaarstartaar #coquilletartaar #kerstmenu #Kerst

Zeebaars & Coquille tartaar
Zeebaars & Coquille tartaar
Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden