Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Tomatensoep 2.0

Ik maak mijn gezin altijd erg blij met home-made tomatensoep. Maar mij krijg je niet zo enthousiast bij de gedachten aan ouderwetse tomatensoep, nee ik wil TOMATENSOEP 2.0 daar wordt ik wel HAPPY van 🙂

Deze soep lijkt op Chinese tomatensoep door de gember en het zoete van kokospalmsuiker. Echt heerlijk. Je kunt er natuurlijk nog een heleboel groenten aan toe voegen voor een complete maaltijdsoep. Het fijne van zo’n soep is dat je die gemakkelijk in het weekend kan maken als je een drukke werkweek voor de boeg hebt. Ook fijn als je een dinertje hebt en je geen uren in de keuken wilt staan. Dit is trouwens sowieso een goed gerecht voor een dinertje want iedereen vind (denk ik) deze soep lekker! 

Ingrediënten

Recept voor ongeveer 4 personen

  • kilo rijpe tomaten (Romatomaten, vleestomaten of Tasty-tom’s maar de laatste zijn wel een stuk prijziger, wel lekker)
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes of tuinkruiden voor vega variant
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • flink stuk verse gember
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel kokospalmsuiker
  • 1 eetlepel kokosolie
  • grote gekookte garnalen 300 gram
  • Edamameboontjes 300 gram
  • Erwtenscheuten bakje
  • chilipoeder
  • vers gemalen peper
  • Faffirblaadje

How to

  1. Snij de tomaten in stukken en verwijder de harde delen, ze hoeven niet ontvelt te worden. Snij de ui, de knoflook en de geschilde gember grof.

  2. Zet een soeppan op het vuur (ik gebruik voor soep altijd een pan met een dikke bodem, als je eerst ui etc. aanfruit dan moet dat natuurlijk niet meteen aanbranden. Investeer in een pan met een dikke bodem zoals Le Creuset of Staub, ik gebruik deze praktisch iedere dag voor verschillende gerechten).

  3. Verwarm de kokosolie in de pan en fruit de gember, ui en knoflook licht aan, doe dat niet op het hoogste vuur, als het aanbrand is het niet meer te eten. Fruit dit even aan en voeg dan de tomaten toe. Stoof dit even kort en blijf roeren. Voeg nu het potje tomatenpuree toe en roer dit even door voor een halve minuut. Nu gaat het water erbij en de bouillonblokjes en het kaffirblaadje. Laat dit een half uurtje staan op laag vuur.

  4. Haal na een half uur het kaffirblaadje eruit en pureer de soep. Voeg nu de vissaus toe (proef hierna en als je het zouter wil, voeg dan meer toe) en de kokospalmsuiker. Door deze suiker krijgt de soep echt de smaak van een Chinese tomatensoep, heerlijk!

  5. Nu naar smaak, chilipeper en vers gemalen peper.

  6. Bak de garnalen kort aan en voeg deze samen met de koude edamameboontjes in de soep. Dresseer eventueel met de erwtenscheuten.

Tomatensoep 2.0

 

 

Vorig artikel Thaise kokos soep met krab
Volgend artikel Green Bean Salad

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden