Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Skinny Spring Roll

It’s detox time!

Het was een leuk maar heftig weekendje voor mij, dus mijn lijf kan wel een detox momentje gebruiken. Nou echt detoxen doe ik nu niet maar ik grijp de komende dagen even naar gezonde en magere gerechten. Dit is er echt zo een, heel erg mager, maar ook mega culinair! Rauwe Vietnamese loempia’s. Ik vind ze echt zooooooo lekker. Ik heb ze nu gevuld met gamba’s en groenten, maar je kunt hier natuurlijk mee variëren. Je kan er ook nog glasnoedels tussen doen voor extra vulling en denk qua groenten ook aan tauge, courgette, wortel, koolrabi, avocado etc etc.

Nog een tip: kun je ergens eetbare bloemen krijgen, dan is het ook heel leuk om die onderop te leggen zodat je dit door het velletje heen ziet!

Ingrediënten

Recept voor 10 rolletjes, maar misschien maak jij er meer met deze ingrediënten, zorg altijd voor extra velletjes in huis. Kun je heel lang bewaren.

Rolletjes

  • 1 grote winterpeen of 3 kleine wortels
  • halve rode kool
  • 30 gepelde gamba’s
  • handje munt
  • handje koriander
  • 10 rijstvelletjes

Marinade/ saus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 Spaanse peper
  • 1 limoen – de zeste plus sap
  • klein stukje geraspte verse gember
  • 2 eetlepels oestersaus (niet voor de marinade)
Wat betreft de inhoudsmaten, neem het allemaal niet te letterlijk, als jij er meer gamba’s in wilt stoppen of juist meer groenten, ga je gang.

How to

  1. Meng alle ingrediënten van de marinade (snipper de peper). Doe de helft van de marinade in een aparte schaal en leg de gamba’s hierin, laat dit even uurtje staan. Voeg aan de rest van de marinade 2 eetlepels oestersaus toe en verse koriander en dit is nu de dressing.

  2. Was de wortel en de rode kool en snij de in zo dun mogelijke staafjes – oftewel julienne. Bij de rode kool is dit heel makkelijk, bij de wortel iets minder maar je kan hier ook een mandoline gebruiken als je die hebt, super handig.

  3. Bak nu de gamba’s in een hete pan even kort gaar en laat ze afkoelen.

  4. Doe in een bakje wat warm water (niet kokend heet, maar ook niet lauw). Zet een bord klaar en pak nu een rijstvelletje. Leg dit even kort in het water tot het zacht wordt. Let op, want als je het er te lang in legt dan is het echt onbruikbaar want dan gaat het scheuren en sowieso helemaal klef worden. De eerste zijn bij mij ook mislukt, gewoon doorzetten, uiteindelijk lukt het!

  5. Leg op een-derde van het velletje wat groenten, de gamba’s en wat munt en koriander. Rol ze nu zo strak mogelijk op, maar doe dit met beleid. Leg de korte kant van het vel over de groenten en probeer de groenten wat terug te rollen, vouw dan de zijkanten dicht en rol nu heel de rol dicht. Klinkt nu heel ingewikkeld misschien, maar dat is het echt niet. Misschien heb jij een andere methode die voor jou werkt. Het fijne is dat de velletjes in ieder geval goed plakken.

 

rode kool

skinny spring roll

kruiden

chillisaus

skinny spring roll

Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden