Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Pizza Healthy Style

Omdat ik altijd op zoek ben naar producten die de koolhydraten in mijn maaltijd vervangen werd ik erg blij toen ik dit gerecht tegenkwam op een Amerikaans blog. Een gezonde pizza, onmogelijk? Nee hoor! Deze is super gezond! Let wel: ik vind dat hij behalve de vorm en de leuke toppings niet veel gemeen heeft met een echte Italiaanse deegpizza hoor. De smaak is echt wel anders, maar ik vind het super lekker. Je kan lekker variëren in de toppings, ik kies groente die ik erop wil doen en vervolgens een bijpassende saus. Dit kan net als in dit gerecht echt heel makkelijk zijn, of je doet extra je best op een goede basissaus als je wat meer tijd hebt.

Als topping heb ik hier gekozen voor bietjes met geitenkaas en boerenkoolpesto en tomaatjes met boerenkoolflakes. De boerenkool is natuurlijk een echte wintergroente maar tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar en het is zooooo super gezond en veelzijdig dat het eigenlijk jammer is om het alleen in de winter te eten door je stamppot. Het zit barstensvol vitaminen en mineralen en bevat heel veel vezels waardoor je langer verzadigd bent (wat dus uiteindelijk weer goed is voor de lijn) In Amerika (voornamelijk New York) is “kale” echt een giga hype en staat het vaak op de menukaart van restaurants. DUS: eet meer boerenkool! Je kan het onder andere bakken, stomen, stoven, roerbakken, chips van maken, als salade en smoothie basis gebruiken.

Ingrediënten bloemkoolbasis

  • 1 bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • grof gemalen himalayazout en peper
  • Italiaanse kruiden theelepel

How to

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de boerenkool, dep hem droog en snij in grove stukken zodat het allemaal in de foodprocessor past. Maak er met de foodprocessor allemaal hele kleine kruimels van.

  2. Leg een vel bakpapier over een bakplaat en verspreid hier de bloemkool overheen. Zet dit voor 20 minuten in de oven. Roer tussentijds even door.

  3. Na 20 minuten haal je de bloemkool uit de oven en laat je het een beetje afkoelen. Je pakt een schone theedoek en doet hier de bloemkoolkorrels in en knijp er nu heel hard al het vocht uit.

  4. Doe de bloemkool in een kom, het amandelmeel erbij, de eitjes, kruiden en peper en zout. Mix dit allemaal goed oor elkaar tot het een massa wordt (liefst met je vingers). Verspreid het nu over een bakplaat. Ik heb 2 rondjes gemaakt met kleine opstaande randjes. Zet ze nu weer in de oven voor 30 minuten.

bloemkool pizza

Ingrediënten topping 1

  • bakje cherrytomaten
  • potje tomatenpuree
  • stronk boerenkool
  • handje parmezaanse kaas

 

bloemkool pizza tomaten topping

Ingrediënten topping 2:

  • 2-3 gekookte bietjes
  • 100 gram geitenkaas
  • boerenkoolpesto
bloemkool pizza rode bieten geitenkaas

 

Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden