Doorgaan naar inhoud

Edamame Hummus

Ben jij ook zo gek op Hummus? Ik heb het heel vaak in een bakje in de koelkast staan om het heerlijk op mijn cracker te smeren. Om hier eens in te variëren heb ik hier edamame boontjes gebruikt. Deze kun je bij de toko kopen, diepgevroren en uit z’n schilletje, waardoor ze super makkelijk te gebruiken zijn in dit gerecht, maar natuurlijk ook in heel veel andere gerechten zoals in een curry of een salade. Deze losse edamame boontjes zijn tegenwoordig trouwens ook te koop bij de Albert Heijn in het sla-schap. 
Granaatappel erbij is super gezond en super fris!

Ingrediënten

Edamamehummus:

  • 100 gram edamameboontjes

  • 2 eetlepels tahini

  • 2 eetlepels water

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine

  • handje koriander

  • sap van 1 limoen

  • 1 teen knoflook

  • snuf himalayazout

  • vers gemalen peper

Rest:

  • granaatappel

  • koriander

  • quinoa rijstwafel

How to

Doe alle ingrediënten van de edamamespread bij elkaar in een keukenmachine en meng het tot het een gladde pasta is. Proef even en voeg eventueel nog een ingrediënt toe zoals peper of zout.

Smeer de hummus op de rijstwafel en doe er wat granaatappelpitjes en koriander op.

Edamame Hummus

Vorig artikel G&T – Kaviaar
Volgend artikel Geroosterde Butternut Squash Soep

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden