Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.59 uur besteld = vandaag verstuurd.

Crispy Chicken & Parmesan Cauliflower

Denk jij bij gepaneerde kip ook aan ongezond en vet? Nou toevallig hou ik van krokante korstjes maar wil ik liever niet ongezond en vet (nou heel af en toe dan :-)). Dussss hierbij presenteer ik u: super gezonde en super lekkere Crispy Chicken!

Ik heb het gepaneerd met iets waar ik echt weg van ben en vaak gebruik voor krokante korstjes: quinoavlokken. Ik heb er ook parmezaanse kaas door gedaan voor een Italiaans tintje maar dit kun je ook achterwege laten als je het niet lekker vindt. Je kunt er ook gehakte nootjes of pitjes aan toevoegen voor een lekker nootsmaakje.

Een groente die helemaal van zijn stoffige imago af is, is de bloemkool. Je eet hem dus niet meer op z’n Eighties: doorgekookt met kaassaus maar nu lekker geroosterd in de oven met specerijen en verse kruiden. Ik heb er nu voor de consistentie in het gerecht ook parmezaanse kaas doorgedaan (What can I say: I’m a cheese lover :-)))) en er geroosterde paprikapoeder aan toegevoegd, vind je dit een te heftige smaak doe er dan wat gewone paprikapoeder doorheen. Maar ik hou er wel van.

Met de verse kruiden kun je ook spelen natuurlijk. Mijn kids houden niet zo van tijm en rozemarijn dus heb er nu bladpeterselie door gedaan. Maar basilicum is hierin ook erg lekker.

Crispy Chicken & Parmesan Cauliflower Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 50

Ingrediënten

  • 1 hele bloemkool

  • 2 kipfilets

  • 100 gram quinoavlokken

  • 200 gram parmezaanse kaas geraspt

  • 1 ei

  • bladpeterselie

  • 2 sjalotjes

  • 3 tenen knoflook

  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoede

  • himalayazout

  • 1 eetlepel ghee of kokosolie of bakolie

  • 3 eetlepels olijfolie

How to

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snij de sjalot in grove stukken en ontvel de knoflook en sla deze een keer goed plat met de platte kant van een koksmes. Leg de ui en de knoflook bij de bloemkool. Doe hier de 3 eetlepels olijfolie overheen, himalayazout, en de paprikapoeder. Meng alles heel goed en zet dit voor een half uur in de oven.

Haal de kipfilet uit de koelkast en sla hem wat platter door en met iets zwaars op te meppen - ik gebruik altijd een klein steelpannetje. Maak nu het krokante mengsel door 100 gram parmezaanse kaas te vermengen met de quinoavlokken, gehakte peterselie (we hebben dadelijk ook nog de helft nodig voor de bloemkool, maak dus niet alle peterselie op). Een flinke snuf himalayazout. Breek een eitje in een ander bakje en roer dit goed door.

Haal nu de kipfilet door het eimengsel en vervolgens door het quinoamengsel. Laat een bakpan warm worden met wat ghee of olie en bak hierin de kipfilets een paar minuten zodat de korst krokant wordt. Zet de pan daarna in de oven bij de bloemkool, als je geen vuurvaste pan hebt dan leg je de kipfilets in een ovenschaal. Laat ze hier 20 minuutjes in staan.

Als de bloemkool klaar is dan haal je de bakplaat eruit, voeg je 100 gram geraspte parmezaanse kaas erdoor en de rest van de peterselie. Roer dit goed door en zet dit nog 5 minuten terug.

#geroosterdebloemkool #nocarb #koolhydraatvrij #lowcarb #quinoavlokken

Crispy Chicken & Parmesan Cauliflower
Crispy Chicken & Parmesan CauliflowerCrispy Chicken & Parmesan Cauliflower
Vorig artikel Vijgen – Uien – Geitenkaas salade

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden