Doorgaan naar inhoud

Courgetterolletjes

Een heerlijk gerecht dat: weinig vet bevat, geen koolhydraten en veel voedingsstoffen. Oh en ook nog eens heel lekker is. Ideaal voor een balansdag of balansweek, dat kan ook :-)

Wat ik vooral heel lekker vind aan dit gerecht is dat je de smaak van de courgette, het gehakt en de paprika goed proeft. Omdat je er losse componenten van maakt ipv alles in een saus proef je de smaken veel beter. Ik mis dit soms in een saus.

Het voordeel hier is ook dat je met een aantal kleine aanpassingen er een goed gerecht voor de kids van kunt maken. Ik heb een pan pasta gekookt en dit bij de saus geserveerd.

Wil je er nog meer smaak aan toevoegen en hoef jij niet zo op de lijn te letten? Dan voeg lekker wat ricotta of boursin toe aan het gehakt. Of wat parmezaanse kaas op het einde met wat pijnboompitten. Ook heel lekker!

Recept voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

  • 1mespunt chilipeper

  • 1blikje geconcentreerde tomatenpuree

  • 1 fles Passata

  • 1 tuinkruidenbouillonblokje extra mager

  • 2 zakken Italiaanse groentenmix (bij de meeste supermarkten wel te verkrijgen)

  • 750 gram runder- of kalfsgehakt

  • uien- en knoflookpoeder

  • 1 pot gegrilde paprika's

  • basilicum

  • 2 courgettes

  • peper en zout

How to

  1. Fruit de ui, knoflook samen met de Italiaanse kruiden en chilipeper

  2. Voeg na een paar minuten op zacht vuur het blikje tomatenpuree toe. Paar minuten meebakken, goed blijven roeren

  3. Voeg de Passata toe en het bouillonblokje. Tijdje laten pruttelen.

  4. Bak in een pan de groentenmix in 2 delen. Dus per zak. Voeg er knoflookpoeder en wat (kruiden)zout aan toe. Voeg daarna alles aan de saus toe

  5. Bak in dezelfde pan het gehakt rul met uien- en knoflookpoeder en wat (kruiden)zout

  6. Houd wat van het gehakt apart en voeg de rest bij de saus

  7. Snij wat paprika's in stukjes en voeg bij het gehakt. Voeg hier ook wat basilicum aan toe.

  8. Snij de courgettes in plakken met een kaasschaaf en bak de plakken kort in wat olijfolie. Weer in dezelfde pan

  9. Daarna ga je de courgettes oprollen met het mengsel

  10. Breng de saus op smaak met peper en zout en schep wat van de saus in een diep bord, leg hierop de rolletjes en klaar. Hoeft ook niet meer in de oven want het is al gaar. Je kunt het (als je niet aan het lijnen bent) nog aftoppen met wat vers gemalen Parmezaanse kaas

ENJOY!

Courgetterolletjes
Vorig artikel Guacamole & Gamba's
Volgend artikel Thaise kokos soep met krab

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden