Doorgaan naar inhoud
Welkom in de gloednieuwe webshop van Foodies in Heels. Because tafeldekken is life. Voor alles geldt: voor 21.00 uur besteld = dezelfde dag verstuurd.
Voor alles geldt: voor 21.00 uur besteld = dezelfde dag verstuurd.

Cocos Crab Cakes

Dit gerecht is absoluut een winnaar! Ik ben op zoek geweest naar een goed bindmiddel voor deze te lekkere crab cakes. Normaal wordt dat gedaan met aardappel of nog erger: aardappelzetmeel. Klinkt niet echt gezond of verantwoord toch? Nou daar heb ik een geweldige vervanger voor gevonden, vaak mijn redder in nood: quinoa en amandelmeel. Door deze ingrediënten, blijft het mengsel plakken waardoor het niet uit elkaar valt en vult het ook goed, waardoor je deze koekjes geweldig goed kunt eten als voorgerecht (dan zou ik er 1 nemen) of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij en dan zou ik er lekker 4 nemen :-))

Voor de mayonaise heb je verschillende opties natuurlijk, ik gebruik vaak de Japanse mayo, maar je kunt er ook halfvolle mayonaise in doen, om het wat minder vet te maken.

Maak ze niet te groot want dan gaan ze door het gewicht alsnog uit elkaar vallen. Experimenteer er even mee. Ik vind ze overigens ook mooier als ze wat kleiner zijn.

Ingrediënten

Koekjes

  • 2 eetlepels mayo
  • 2 eetlepels vissaus
  • blokje gember
  • 1 ei
  • 2 stengels bosui
  • 150 gram gekookte quinoa
  • 200 gram crabstick (of verse crab, voor de luxe variant)
  • sap van 1 limoen
  • handje koriander
  • 50 gram amandelmeel
  • peper en zout

Korst

  • quinoavlokken
  • kokosschaafsel
  • kokosolie om in te bakken

Wasabidip

  • (Japanse) mayonaise
  • wasabi
  • limoensap

How to

  1. Rasp de gember. Was en hak de bosui fijn. Hak de crab fijn. Doe dit allemaal in een kom, voeg de rest van de ingrediënten erbij en roer goed door. Je kunt dit mengsel ook goed van tevoren maken. Zet het dan afgedekt weg in de koelkast.

  2. Meng voor de korst wat quinoavlokken met kokosschaafsel verhouding 50-50. Maak de koekjes drukt ze goed samen en rol ze door het mengsel.

  3. Zet een koekenpan op het vuur met wat kokosolie en bak de koekjes op laag vuur hier een minuut of 10 draai ze een paar keer om.

 

Cocos Crab Cakes

Cocos Crab Cakes

Cocos Crab Cakes

Cocos Crab Cakes

Vorig artikel Radicchio – Burrata – Artisjok

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden