Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending (vanaf 50 euro) en vandaag vóór 23 uur besteld = vandaag verstuurd.
Vandaag vóór 23.00 uur besteld = vandaag verstuurd.

Hotspots voor een heerlijke getaway in Maastricht

hotspots maastricht

Oh oh Maastricht! Wat ben ik blij dat we in deze prachtige stad zijn neergestreken met onze tweede winkel. Als op-en-top Bourgondiër voel ik me hier helemaal thuis. Struinen door het gezellige Wyck, neerploffen op een terrasje aan de Maas of de gezellige steegjes induiken voor een hapje en een borrel; een weekendje Maastricht voelt net aan als een mini-vakantie. Een perfecte bestemming dus voor je volgende vriendinnenweekend, bachelorette party of staycation met je lover. Klein weetje: ik heb zelf jarenlang net over de grens van Maastricht in Belgie gewoond. Dit zijn dus hotspot-tips van mij die ik in alle jaren heb verzameld. Onze winkel is gelegen in het stadsdeel Wyck, hier vind je de meeste hotels, de leukste diner spots en de mooiste boutiques. Lees dus snel verder zodat je weet waar je straks moet lunchen, brunchen, dineren en slapen! De beste hotspots van Maastricht:

Ontbijt/brunch/lunch in Maastricht

Van Wijck

Van Wijck is een heerlijke onbijt/lunch hotspot en je hoeft er niet eens ver voor te gaan - vanaf het station wandel je er zo binnen.  Begin je dag goed met een momentje voor jezelf en geniet van hun ‘all day breakfast’, lunch of gebakjes. Bij mooi weer kun je aan de kleine bistrotafeltjes op het terras heerlijk in het zonnetje mensen kijken.

hotspots Maastricht
hotspots Maastricht

Petit Cafe Moriaan

Petit Cafe Moriaan is een hidden gem! Zoals de naam al verklapt is het niet het grootste restaurant, maar dat maakt het juist zo ontzettend gezellig om hier een hapje te eten. Je vindt het terrasje op een plein dat wat verscholen ligt tussen de drukkere straten van Maastricht. Een oase van rust waar je geniet van de allerlekkerste gegratineerde uiensoep die ik ooit heb gehad.

'T Wycker Cabinet

Wie zegt dat je de grens over moet voor het Franse bistro gevoel? Bij ‘t Wycker Cabinet waan je je zo à Paris. Je kunt hier ook terecht voor een apéro (Franse borrel) of diner, maar sla deze hotspot zeker niet over voor de lunch. Wij raden de Croque Madame aan met bechamelsaus en Gruyère kaas. Loopt het water je al in de mond?

Buitengoed Slavante

Buitengoed Slavante is een parel net buiten het centrum van Maastricht, aan de helling van de St. Pietersberg. Zeker aan te raden om hier lekker neer te ploffen voor of na een wandeling. Je hebt er een waanzinnig uitzicht over de Maas en het Maasdal en ze serveren er lekkere Limburgse streekproducten.

Fitz Roy

In voor een meer culinaire lunch? Fitz Roy is een hotel en restaurant dat je vindt in het hippe en upcoming Sphinxkwartier. Het concept is gebaseerd op de beroemde wereldreziger Robert FitzRoy. Dus ook in je diner of lunch neemt de chef je mee op een reis van verschillende smaken, geuren en kleuren. De kruiden uit eigen tuin, invloeden van het seizoen en inspiratie van keukens over de hele wereld zorgen voor een leuke mix op de menukaart.

Borrelen in Maastricht

De Kaasbar

All cheeselovers opgelet! (Hou je niet van kaas, dan kun je beter even doorlezen ;) ). In de knusse Koestraat vind je deze borrelspot waar je als kaasliefhebber in de zevende hemel belandt. Het concept is simpel: stel je eigen kaasplankje samen, maar de uitdaging zit ‘m in het kiezen; de Kaasbaar heeft wel 30 soorten kaas! Voor de twijfelaars onder ons kun je ook kiezen uit de vooraf opgestelde kaasplankjes. Vergeet ook zeker niet de bijpassende bieren/wijnen te proeven, die maken de hele ervaring echt af.

Wijnbar Via Mucca

Genoeg kaas gegeten? Verplaats jezelf een paar meter verderop naar Via Mucca; dé wijnbar van Maastricht. Via Mucca heeft een uitgebreid aanbod in (grotendeels Italiaanse) wijnen. Kom je er niet helemaal uit? Dan helpen ze je graag met je keuze. Een perfecte plek voor een aperitief, borrel met vrienden of afzakkertje na het eten. En als je niet oppast kan het wel eens een latertje worden met al die heerlijke wijntjes! 

Mr Smith

Liever een goede cocktail dan een wijntje? Dan moet je zeker naar Mr. Smith. Dit is een speakeasy; een geheime cocktailbar in een gewelvenkelder in het centrum van Wyck. Voordat je naar binnen kunt, moet je eerst even aanbellen. Je wordt vervolgens meegenomen naar de sfeervolle kelder waar de bartenders onder de gewelven je lievelingscocktails voor je shaken. Op de kaart staan de lekkerste signature cocktails, maar ook een classic Espresso Martini of Mojito maken ze met liefde voor je.

Cinq

Cinq is the place to be op een heerlijke zomerdag. Met uitzicht op de Maas, een flesje wijn op tafel en een borrelplank erbij kun je hier heel wat uurtjes vertoeven. Need I say more?

Dineren in Maastricht

Harry’s (€€€)

Iets speciaals te vieren of wil je gewoon eens uitpakken? Dan is Harry’s de perfecte plek voor een heerlijk diner. Bij deze Franse brasserie serveren ze verse, seizoensgebonden gerechten met ingrediënten uit eigen tuin. Met klassieke gerechten als oesters en côte de boeuf en een geweldige ambiance is dit restaurant niet voor niets een begrip in Maastricht. En zeker niet onbelangrijk; de bediening is fantastisch! Naast eten slaap je ook heerlijk op de bovenverdieping in het bijbehorende Hotel Beaumont. 

Onglet (€€€)

Onglet is gelegen in de oude werkplaats van slagerij Onglet, dus vleesliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Net als Mr. Smith is ook Onglet een speakeasy; je kunt het restaurant alleen vinden als je via de slagerij naar binnen gaat. En wat je dan ziet… je kijkt je ogen uit, zo spectaculair is het interieur. De oude slagerijvloer die is blijven liggen, gecombineerd met een retro-interieur. Denk jaren dertig lampen met sliertjes, prachtige kunstwerken en een super gave L-vormige bar. Ik raad je het menu van de chef aan (heerlijk, want geen keuzestress!). De smaken zijn super verfijnd en er gaat veel liefde en aandacht naar de bordjes. Tip: reserveer op tijd!

Studio (€€€)

Dit redelijk nieuwe restaurant heeft net een Michelin-ster gekregen, de ideale spot om iets te vieren dus. Je dineert hier in een super intieme en gezellige setting, met maar 24 couverts en 8 tafels. In de open keuken kookt Chef Gilbert von Berg er de sterren van hemel. En zijn gerechten, veelal met Aziatische en Midden-Oosterse invloeden, zijn écht bizar goed! 

Le Fernand (€€)

Lekker ongedwongen genieten van klassieke Franse gerechten in een informele sfeer? Dan ben je bij Le Fernand op de juiste plek. Om de hoek bij het Onze Lieve Vrouwenplein vind je deze gezellige bistro. Op de kaart staan een heleboel lekkere kazen, escargots, Fruits de Mers en andere typische Franse gerechten. Uiteraard om te combineren met een van de vele goede (Franse) wijnen. De hartelijke sfeer in combinatie met het gezellige interieur is al genieten, maar de vriendelijke bediening maakt het helemaal af.

hotspots maastricht
hotspots maastricht

Café Sjiek (€€)

Een fenomeen in Maastricht! Wil je een avondje genieten van echte Limburgse streekproducten? Bij Café Sjiek hebben ze het allerlekkerste Maastrichtse ‘zoervleis’ (stoofvlees) en zuurkoolschotel. Maar ook voor een ‘gewone’ steak tartaar of mosselen met frietjes kun je hier terecht. Voor een avond gezelligheid, lekker eten en schappelijke prijzen is dit the place to be. Houd er wel rekening mee dat je hier niet kunt serveren en het hier flink druk kan zijn.

Il Bacaro (€€)

Uiteraard mag in dit rijtje een lekker Italiaans restaurant niet ontbreken. Il Bacaro is zeker onze favoriet in Maastricht. Bacaro betekent wijnbar en in Venetië vind je deze op elke hoek van de straat. Daarom wordt Il Bacaro ook wel ‘Venetië aan het Vrijthof’ genoemd. De menukaart bestaat uit allerlei kleine Italiaanse gerechten (chiccetti) zoals baccalà mantecato, sarde in saor, frittata, polpette, zucchini fritti of bruschette.

TUUR (€€)

Gewoon even spontaan binnen wandelen voor een lekkere lunch of diner? Bij TUUR kan het. Je kunt hier terecht voor een goed verzorgde borrel, hapje eten tot een uitgebreid diner. Ik kom hier met liefde regelmatig eten, want de menukaart verandert regelmatig. Iedere keer weer iets nieuws om te proeven! En het heeft een geweldig mooi en welkom interieur.

Overnachten in Maastricht

Portemonnee leeg en de buikjes vol? Dan wil je natuurlijk een plek waar je kunt genieten van een goede nacht slaap om er de volgende dag weer vol energie tegenaan te kunnen. 

Cousins Boutique Hotel

Ab-so-luut mijn favoriete hotel in Maastricht. Cousins vindt je praktisch om de hoek bij het Vrijthof en telt maar zeven kamers; perfect als je van rust en kleinschaligheid houdt. Iedere kamer is ingericht op basis van een verhaal, en met geweldig veel smaak en oog voor details. Met begrippen als ‘luxe, lokaal en duurzaam’ hoog in het vaandel geniet je hier van een ontbijtje met verse regionale streekproducten.

The Dutch

The Dutch is een designhotel met vrolijke pastelkleurtjes en bijzondere kunstwerken. Sommige kamers zijn redelijk basic en betaalbaar, waar andere juist super-de-luxe zijn. Voor ieders budget wat wils dus! Gelegen op een toplocatie: 200 meter vanaf het station en 800 meter vanaf het Vrijthof en om de hoek van onze winkel :-) En het allerbeste? Er is roomservice van restaurant Harry’s beschikbaar!

Kruisherenhotel

Dit hotel, gevestigd in het prachtige monumentale Kruisherenklooster is het enige vijfsterrenhotel in Maastricht. Met unieke elementen als de imposante entree, bovengrondse wijnkelder en stijlvolle kamers en suites is deze plek perfect voor liefhebbers van luxe en design. En vanaf het Kommelplein sta je binnen vijf minuten op het Vrijthof! 

Enjoy alle hotspots in Maastricht!

En uiteraard combineer je een bezoek aan al deze hotspots met een bezoekje aan de Foodies in Heels winkel in Maastricht! Je vindt ons op de Stationsstraat in Wyck, precies op de weg vanaf het station naar het centrum. De meiden in de winkel geven je graag persoonlijk nog meer tips over de allerleukste Maastrichtse hotspots. Én uiteraard brengen we je graag op ideeën om je tafelstyling naar een hoger niveau te tillen. Zien we jou binnenkort? 

Vorig artikel Tafel dekken voor Pasen: tips voor een onvergetelijke paastafel!
Volgend artikel De woon- en interieurtrends voor 2024 én hoe je ze toepast op tafel en in de keuken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden